White iced cupcakes 10-09-2011

Category : Cupcakes

30 Cupcakes gevuld  met frambozenbavarois, geglaceerd met icing en gedecoreerd  met bloemetjes van fondant.

New born cake for Zoë 02-09-2011

Category : New born cakes

Een geboortetaartje voor Zoë.

De taart is gemaakt van biscuit en is gevuld met een laag aardbeienbavarois en een laag crème suisse. Nadat de taart geëgaliseerd is met een dun laagje botercrème, is hij bekleed met fondant. Zowel de vlinder als de naam zijn gespoten met icing. De zilveren decoraties zijn gemaakt van suikerparels.

Het ontwerp van het taartje is gebaseerd op het geboortekaartje.

Diploma uitreiking 01-09-2011

Category : Pastry course

Geslaagd!!

Donderdag 1 september was de diploma uitreiking in Culinair Centrum Beverwijk. Aan de hand van het portfolio dat je moest inleveren, werd je beoordeeld. Gelukkig is iedereen geslaagd!
Alle portfolio’s mochten worden ingekeken. Er zat veel verschil in de uitwerking. De één had een Word-document ingeleverd, terwijl de ander een mooi boek heeft laten afdrukken. Mijn portfolio is verkozen tot mooiste portfolio. Erg leuk natuurlijk, zo’n compliment. Ik had er dan ook erg veel tijd ingestoken, omdat ik mijn portfolio als naslagwerk wil gebruiken voor de opleiding. Tevens is het een mooie presentatie van mijn kwaliteiten, wat van pas kan komen als ik verder zou willen met patisserie.

De opleiding was erg leerzaam. Ik heb vele technieken geleerd en kennis en ervaring opgedaan. Mijn ervaringen staan al uitgebreid beschreven op deze blog.

Het was een erg leuke ervaring en ik heb er een mooi portfolio aan overgehouden!