Strawberry cupcakes 13-11-2011

Category : Cupcakes

Verschillende cupcakes van aardbeien en chocolade. De topping is van vanille botercrème, voorzien van aarbeien en chocolade snippers en sigaartjes.

Chocolate birthday cakes 12-11-2011

Category : Party cakes

Voor een verjaardag leek het mij leuk om eens iets anders te maken dan een biscuittaart bekleed met fondant. Ik wil graag lekkere, originele taarten maken, waar verschillende technieken bij komen kijken.
Vandaar dat ik twee verschillende taarten heb bedacht om te experimenteren, namelijk:

– Een taartje van witte chocolademousse met een krokante bodem van rice crispies en witte chocolade, een interieur van groene biscuit en frambozen cremeux, met witte chocolade decoraties en frambozen op de taart. De taart is overgoten met glazuur, de rand is afgewerkt met groene macarons. Helaas was het beslag aan de dunne kant, waardoor de macarons niet bol zijn geworden. De smaak en structuur waren echter prima.

– Een machtige, stevige chocoladetaart in drie lagen, met melk chocolade ganache tussen iedere laag. De taart is overgoten met melk chocolade glazuur en gedecoreerd met witte chocolade sigaartjes.

In een chocolade bakboekje zag ik een heerlijk recept staan voor een rol van kokoscake met jam en kokos-chocolade, dus die heb ik er nog bij gemaakt. Alleen jammer dat ik hem was vergeten mee te nemen naar de verjaardag. Heel handig.
Gelukkig wist ik nog wel wat liefhebbers te vinden op m’n werk.