Dutch cake 24-06-2012

Category : Theme cakes

Een Holland taart leek me een leuk idee voor een feestje met familie uit Amerika.

Van de vorige taart had ik nog vulling over die ik in de vriezer heb bewaard voor deze taart. De binnenkant bestaat dus uit biscuit met 2 lagen vulling, namelijk aardbeien bavarois en chocolade fudge.
Alle decoraties zijn van fondant gemaakt, behalve het boertje en boerinnetje. Deze zijn gemodelleerd met gum paste.
Dit was overigens de eerste keer dat ik poppetjes heb geboetseerd. Het was dan ook best een uitdaging om deze taart in een week te maken, terwijl ik gewoon voltijd moest werken. Gelukkig was het de moeite waard en was het weer een succes.

De cocktailprikkers die op de foto’s te zien zijn, heb ik gebruikt als ondersteuning om de decoraties op z’n plek te houden, totdat de lijm goed droog was. Als je de prikkers direct onder de decoratie steekt en goed schuin naar boven toe, dan zie je na het verwijderen van de prikkers de gaatjes niet.
Helaas heb ik geen foto’s zonder prikkers, doordat ik de taart op het laatste moment af had en hem met prikkers mee heb moeten nemen. Bij het presenteren waren de prikkers er uiteraard wel uit, maar dat was geen mooie setting om nog foto’s te maken.

Tip: maak altijd foto’s voordat je de taart gaat vervoeren! Met prikkers of zonder, beter een minder fraaie foto dan helemaal geen.

Sheep birthday cake 16-06-2012

Category : Party cakes

De taart voor de 1e verjaardag van Lara is gebaseerd op het geboortekaartje, die overigens ook voor haar 1e verjaardag als uitnodiging is verstuurd.

De cake zelf is een basic bisuit. De 2 lagen vulling bestaan uit aardbeien bavarois en chocolade fudge. De bekleding en decoraties bestaan uit fondant.

Het mep-taartje voor Lara is bijna hetzelfde opgemaakt, alleen de fudge heb ik vervangen door slagroom, omdat de fudge iets te stevig is om lekker in te graaien.

In hetzelfde thema heb ik een aantal perzik-cupcakes gemaakt die gedecoreerd zijn met icing. De hoofdjes van de schaapjes zijn echter geboetseerd van fondant.
De decoratie van icing komt, naar mijn mening, niet ten goede aan de smaak. Toch heb ik in dit geval gekozen voor icing, omdat het warm weer was en de cupcakes niet in de koelkast konden staan. Geen punt, er zijn genoeg mensen die van zoet houden!