Red rose wedding cake 16-11-2012

Category : Wedding cakes

Nog even een laatste moment verzoekje voor een bruidstaartje.
De enige wens was een wit, klein, vierkant bruidstaartje en 85 cupcakes. Alles in rood en wit.

Veel tijd had ik niet, maar gelukkig houden ze van strak. Dus ik heb grote, rode rozen gemaakt van fondant voor op de taart en kleine roosjes voor om de taart. Ik heb ervoor gekozen om echt lint toe te passen, omdat ik dat toch een mooiere afwerking vind voor een bruidstaart dan een lint van fondant.

Ik heb vier smaken cupcakes gebakken, namelijk: chocolade, vanille, prosecco en aardbei. Deze zijn gedecoreerd met in rozetten gespoten rode en witte botercrème.

De taart zelf bestaat uit vanille génoise met twee lagen melk chocolade ganache ertussen, bekleed met witte fondant.

Het bruidspaar heeft de taart en de cupcakes zelf naar de trouwlocatie gebracht, dus ik heb niet gezien hoe zij het uiteindelijk hebben gepresenteerd. Ik heb zelf even de cupcakes om de taart gezet om het geheel te laten zien. Dit was dus niet de opstelling op de dag zelf, maar alleen bedoeld voor de foto. Deze opstelling zou ik zelf ook niet aanraden. Het ziet er op deze manier veel te druk uit.

Bonbon box cake 06-11-2012

Category : Party cakes

Het taart-hart bestaat uit vanille génoise met een laag chocoladefudge ertussen. Deze is afgesmeerd met een dun laagje botercrème en is vervolgens bekleed met zacht gele fondant. De gouden rand en de strik zijn eveneens van fondant gemaakt. De rand heb ik zacht geel voorgekleurd, zodat het goudpoeder beter zou dekken.

De chocolade minimuffins zijn voorzien van een dun laagje botercrème en gedecoreerd met roosjes en hartjes van fondant.

Golden elephant cake dummy 03-11-2012

Category : Wedding cakes

Voor in de etalage van RUAN Creatief, een hobby winkel in Almere, heb ik deze cake dummy gemaakt.
Het was alweer een tijd geleden dat ik een taart heb gedecoreerd met icing, dus dit was een mooi  moment om te oefenen.

De piepschuim dummies heb ik met fondant bekleed en vervolgens gedecoreerd met ivoor-kleurige icing. Eenmaal uitgehard, kon ik de icing schilderen met goud poeder gemengd met rejuvenator.
De bloemetjes en het olifantje zijn van fondant gemaakt. Ook de fondant had ik ivoor gekleurd, zodat de goudlaag vervolgens beter zou dekken.